Team Elias Lundberg

Elias Lundberg – Förare

Elias Lundberg föll tidigt in i rallyvärlden tack vare sin far, Robert Lundberg, som tävlade under en längre tid i olika klasser. Som 13-åring gjorde Elias rallydebut i form av kartläsare åt just pappa Robert. Vid 16-års ålder togs rallylicens för att köra ungdomsrally, även kallat utbildningsrally. Efter några tävlingar med Robert som kartläsare stod det klart att detta med att ratta bil verkligen föll Elias i smaken och två framgångsrika år följde med 38 vinster på totalt 48 starter.  Elias fyllde körkort våren 2016, blev därmed C-förare och det var dags att tävla "på riktigt".

2016 gick enormt bra och på endast åtta starter under 10 veckor klassade Elias och dåvarande kartläsare Jim Hjerpe upp sig till A-förare. Till 2017 inhandlades en Peugeot 208 R2 och satsningen gick nu vidare mot Rally-SM. Året skulle bli det första i en framhjulsdriven bil och det första i JSM. I slutet av året kunde Elias och Jim titulera sig svenska junior-mästare i klassen otrimmat-2wd efter 4 av 6 vinster (en bruten tekniskt).

Året 2018 kom att bli den största satsningen hittills då teamet satsade på den tyska asfaltserien ADAC Opel Rallye Cup och även på Rally-SM i seniorklassen Trimmat 2WD. Trots sitt första år utomlands och på asfalt lyckades Elias och nuvarande kartläsare David Arhusiander att vinna cupen. Till följd av framgångarna så blev Elias erbjuden en fabriksstyrning hos Opel Motorsport för att tävla i EM 2019. Säsongen i SM resulterade till slut i ett SM-Silver efter att bland annat fått hoppa över en deltävling för satsningen i Tyskland. Han ses nu i rallysverige som en av de riktigt stora talangerna, med goda chanser att lyckas bra i en internationell karriär. 

Snabba fakta
Född: 1998
Bor: Sala
Familj: Mor, far och bror
Yrke: Rally & Timanställd
Klubb: SMK Sala
Tävlingsdebut: 2014
Främsta meriter: JSM-Guld & ADAC Opel Rallye Cup vinnare  
Bästa egenskaper: Perfektionist, lugn och målmedveten. 
Kan jag bli bättre på: Allt!

David Arhusiander – Co-driver

Snabba fakta

Född: 1991
Bor: Östersund
Familj: Ensamstående (annars mamma, pappa och lillebror)
Yrke: Plattsättare / Egenföretagare
Klubb: Jämtlands MK
Tävlingsdebut: Jämtrallyt 2009
Främsta meriter: SM silver 2016. J-SM silver 2017.
Bästa egenskap: Lugn. Gillar att ha koll på saker och ting.
Kan jag bli bättre på: Allt! Man blir aldrig fullärd.