Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020

21-åriga rallyföraren Elias Lundberg från Sala väljer nu att satsa på Volvo Euro Cup 2020. En nystartad serie med sex deltävlingar i fem europeiska länder där tre tävlingar är på grus och tre på asfalt. Deltagarna tävlar i nästintill identiska Volvo Original bilar.

Elias beskriver serien som en utomordentlig möjlighet att fortsätta sin utlandssatsning.

– Att få utlandserfarenhet i en tuff klass under en väldigt rimlig budget är något jag och många andra eftersträvat, säger Elias och fortsätter. Budget är utan tvekan det stora hindret för många inom vår sport och Volvo Euro Cup ser jag som ett klockrent val för att kunna tävla utomlands för en bråkdel av budgeten andra utländska serier kräver.

Det har redan rapporterats om väldigt många intresserade ekipage från olika länder. Elias har tidigare tävlat mycket i Volvo Original och känner till förutsättningarna väl.

– Motståndet som man möter i Volvo Original är alltid tufft och jag vet att denna serie inte kommer bli något undantag då flera av de snabbaste ekipagen redan är anmälda. En rolig utmaning kommer det bli, att överleva de längre asfaltstävlingarna med bra resultat kommer nog bli nyckeln till framgång.

Teamet håller på att göra i ordning bilen som dom införskaffade nu i höst. Den ska nu förberedas för asfalt då första deltävlingen går i Holland under mars månad. Målet för säsongen är att vinna cupen. Teamet öppnar även för att möjligtvis göra inhopp i andra serier under säsongen utöver Volvo Euro Cup.