Lundberg/Arhusiander söker revansch under SM-veckan i Sundsvall.

Efter en problemfylld SM-start i Ludvika hoppas nu 20-åriga Opelföraren Elias Lundberg med co-driver David Arhusiander på revansch under SM-veckan i Sundsvall.

Bergslagsrallyt i Ludvika var årets första deltävling i Rally-SM och teamet var redo för en tuff tävling. Men redan på ss2 fick paret kasta in handduken med tekniska problem. Nu hoppas de på revansch under SM-veckan.

– Tyvärr blev det ingen bra start i Ludvika, men det positiva är att bilen var mycket mindre skadad än vi först trodde. Så nu hoppas vi på en problemfri tävling under SM-veckan i Sundsvall där SM-medaljer i sprint ska fördelas, säger en positiv Elias.

Teamet har målet att fightas om medaljerna men inser ändå att den ringa erfarenheten med bilen och framhjulsdrift på snöunderlag gör att förutsättningarna inte är helt optimala.

– Klart vi vill vara med och slåss om medaljerna, det är därför vi är där. Men jag har bara ca åtta tävlingsmil bakom ratten i en framhjulsdriven på snöunderlag. Så vi har ändå inte allt för stor press på oss själva, säger Elias.

Tävlingen genomförs i sprintform där en sträcka på ca 4km körs två gånger under det inledande kvalet och topp 8 i varje klass går vidare till final. Snabbaste tid från ett av kvalåken räknas. Finalen avgörs också med två omgångar men denna gång med båda tider hopräknade och snabbast vinner.