Elias & David vinner ADAC Opel Rallye Cup 2018!

Efter en taktiskt genomförd tävling i helgen av svenskarna Elias Lundberg med co-driver David Arhusiander så kan de nu titulera sig som vinnare av ADAC Opel Rallye Cup 2018. Detta i sitt första år utomlands och på asfalt. ADMV Rallye Erzgebirge blev en taktisk tävling när närmaste konkurrenten fick problem tidigt i tävlingen och tappade tid. I slutändan så behövde dem i stort sett bara ta sig i mål.
 
– Det har varit en lång och mentalt tuff tävling i helgen, förklarar Elias och fortsätter. Vi har hela tiden jämfört tider och räknat poäng för att kunna planera rätt och inte göra några misstag. 
 
Efter 12 mil sträckor hamnar de till slut på en femteplats i tävlingen. Planen under tävlingen följdes till fullo vilket gjorde att svenskarna kunde ta tillräckligt med poäng för att säkra segern i cupen.
 
– Vi är så sjukt glada, vilket år vi har haft. Vi har kämpat hårt för att anpassa körstil och noter till asfalt. Både jag och David har lärt oss så enormt mycket och att kunna vinna hela cupen redan innan sista deltävlingen är en obeskrivlig känsla, säger en mycket glad Elias. 
 
Nu väntar en spännande tid för teamet, på grund av den stora framgången så kommer de vara med i en uttagningsprocess för Opel Motorsport. En jury ska avgöra vilken förare som är mest lämplig för att få köra för Opels fabriksteam 2019. Vem det blir presenteras under finaltävlingen i slutet av oktober.