Lundberg & Arhusiander kan avgöra ADAC Opel Rallye Cup i Rallye Erzgebirge.

Till helgen ska juniorlandslagsföraren Elias Lundberg och co-driver David Arhusiander ta sig an den näst sista deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup. Det är ADMV Rallye Erzgebirge med sina 12 mil specialsträckor som ska köras runt staden Stollberg i östra Tyskland. 

Svenskarna leder den totala cupen med hela 67 poäng inför de två avgörande tävlingarna. Man kan ta max 50 poäng under en deltävling vilket gör att duon faktiskt kan avgöra redan nu i den näst sista deltävlingen.

– Vi känner oss fokuserade och väl förberedda inför tävlingen. Vi skulle såklart vilja angöra redan nu i helgen men vi måste ändå köra smart. Så länge vi inte tappar mer än 17 poäng på tvåan Gregoire Munster så är titeln säkrad, förklarar Elias och fortsätter. Men det är ändå inte helt lätt, för tar Munster full poäng i helgen så kan vi inte säkra segern även om vi kommer tvåa.

Stollberg ligger precis bredvid staden Zwickau där Sachsen Rallye även avgjordes tidigare i år. Där tog svenskarna sin första seger i cupen.

– Vi hoppas att vägarna liknar de som var i Zwickau, för där hade vi bra fart. Det vore grymt roligt att avgöra serien i samma trakter som vi tog vår första seger. Men som vanligt kan allt hända i rally och en ledning kan försvinna fort även om den är stor, säger Elias.

Bild: Sascha Dörrenbächer