Elias Lundberg & David Arhusiander debuterar i Rally-VM

Den största utmaningen hittills i karriären väntar för 20 åriga juniorlandslagsföraren Elias Lundberg med co-driver David Arhusiander. ADAC Opel Rallye Cup som svenskarna tävlar i gästar nästa veckas VM-deltävling, ADAC Rallye Deutschland. 
 
– Detta är verkligen en barndomsdröm som går i uppfyllelse, jag har följt rally-VM så länge jag kan minnas. Att då redan så här tidigt i karriären få möjligheten att köra en VM-tävling är så sjukt häftigt, säger Elias.
 
Tävlingen körs av hela VM-eliten och sträcker sig över ca 120 mil varav dryga 30 mil är sträckor. Det är den dubbla längden mot vad Elias & David kört tidigare. På grund av att tävlingen är så lång så delas den upp i två deltävlingar för deltagarna i cupen. Torsdag och fredag avgörs som den första deltävlingen och lördag och söndag som den andra.
 
– På grund av att tävlingen är så pass tuff och lång så kommer den vara otroligt viktig för cupens slutliga resultat. Speciellt också för att det är två deltävlingar som ska avgöras, förklarar Elias och fortsätter. Det gäller att vara smart, speciellt under första två dagarna, för kör man av vägen och förstör bilen så är risken stor att man nollar i båda deltävlingarna.
 
Elias & David leder cupen med 40 poäng och målet är återigen att behålla ledningen och helst utöka den. Nu väntar en lång och händelserik vecka för hela teamet.
 
Foto: Sascha Dörrenbächer