Lundberg/Arhusiander vann den 3:e deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup

Elias Lundberg och David Arhusiander kom till den 3:e deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup som ledare i cupen och tävlingen,  Stemweder Berg Rallye, skulle komma att bli ännu en stor utmaning för svenskarna.

Tävlingen avgjordes på närmare 15 mil specialsträckor och svenskarna vart rejält utmanade av ett helt gäng snabba konkurrenter direkt från start. Halvvägs in i tävlingen hade flera stycken varit upp i ledning, Elias och David hade bland annat varit ner på 4:e plats för att sedan gå upp som ledare. 

– Vi har haft en tuff tävling då motståndet har varit riktigt hårt samtidigt som jag har gjort några missar, säger Elias och fortsätter. Vi fick bland annat backa i ett vägbyte och vart rejält nervinkade.

Men efter några bra sträckor med en riktig kamp om sekunderna i toppen så kunde grabbarna hålla ledningen under lördagen och efter en avgörande sista sträcka kunde de bärga segern med 10 sekunder före tvåan Romain Delhez från Belgien och samtidigt få med sig full poäng från powerstage.

– Att vinna en sådan här tävling är det bästa som finns. Att ha fighter om sekundrar och tiondelar en hel tävling och kunna avgöra på sista sträckan är en obeskrivlig känsla, säger en mycket nöjd Elias.
Elias och David utökar därmed ledningen i cupen på sina 127 poäng. Det är 40 poäng mer en tvåan Munster och ytterligare 11 ner till trean Delhez.
Bild: Sascha Dörrenbächer