Elias & David tog andraplatsen i Rally Vännäs!

19-åriga landslagsföraren Elias Lundberg från Sala med den nya co-drivern David Arhusiander från Östersund kom till start i Rally Vännäs med förhoppningen om att kunna konkurera med i alla fall de andra bakhjulsdrivna bilarna i klassen.
 
Teamet har i år valt att tävla mot seniorerna i trimmat 2WD med Ola Axelssons Volvo 940 efter att ha tagit ett JSM-guld 2017.
 
Tävlingen började på fredagskvällen och teamet hade efter reken av sträckorna lagt upp planen att ta sig igenom fredagens smala och krokiga sträckor för att sedan öka på lördagens snabba sträckor. Planen gick nästan helt som planerat och paret gick till nattvila med en sträckvinst och en tredjeplats i klassen.
 
– Vi var nöjda med fredagen och det gick helt enligt plan, men på lördagsmorgonen när vi tänkte öka så missade jag tyvärr en sväng och fick backa vilket gjorde att vi tappade lite mot de två före oss på den längre sträckan. Men efterföljande sträckor gick kanon och vi kunde öka och ta två sträckvinster och öka avståndet neråt, förklarar Elias.
 
Efter att snabba Patrik Flodin på andraplats stötte på problem i sin BMW så kunde Elias och David avancera upp till andraplats samtidigt som de avslutade med att vara trea på sista sträckan vilket ger tre extra poäng till mästerskapet.
 
– Det känns riktigt bra efter helgen med en andraplats efter hemmaföraren Stefan Jonsson i en framhjulsdriven bil. En placering vi inte trodde skulle vara möjlig med vår stora Volvo på vintervägar. Jag måste också berömma David då han läst enormt bra hela helgen med så lite erfarenhet av mina lite annorlunda noter, säger en glad Elias.
 
Elias och David ligger på en andraplats i tabellen efter ledande Jonsson.  Nu laddar teamet för nästa deltävling i Östersund om tre veckor och samtidigt vill de tacka Ola Axelsson, alla sammarbetspartners och personer som hjälpt oss till start.