Elias Lundberg tar sig an SM 2018 med ny bil och kartläsare

Efter ett JSM-Guld ihop med kartläsaren Jim Hjerpe 2017 satsar 19-åriga landslagsföraren Elias Lundberg återigen på SM. Men 2018 kommer innebära en annan klass, bil och kartläsare.

Det blir 26 årige David Arhusiander från Östersund som kommer ta plats i teamet och sköta noterna vid Elias sida. Tillsammans är det stora målet att åka en serie utomlands nästa år, men de kommer också krydda satsningen med att tävla på hemmaplan i SM för att få så mycket erfarenhet som möjligt under säsongen.

– Hos David ser jag de färdigheter jag söker hos en kartläsare. Jag tvivlar inte alls på att han kan göra att riktigt bra jobb i teamet, jag ser fram emot samarbetet, förklarar Elias.

SM-klassen paret kommer starta i blir Trimmat 2WD och bilen, en Volvo 940 Grupp H som lånas ut av Ola Axelsson.

– Jag är otroligt tacksam för att Ola Axelsson ger oss den utomordentliga möjligheten att visa upp oss på hemmaplan i hans Volvo 940 Grupp H. Det blir en riktigt bra utmaning att ge sig an senioreliten i en bakhjulsdriven bil, vi kommer behöva vara på topp varenda tävling.