​Positiv första erfarenhet av asfalt för Elias Lundberg. 

Under helgen kördes ADAC Stemweder-Berg Rallye runt den tyska staden Lübbecke. Rallyt bestod av ca 15 mil tävlingskörning uppdelat på 15 sträckor. Tävlingen ingick i ADAC Opel Rallye Cup, där alla kör identiska Opel Adam’s. 
Elias Lundberg, 19 år och boende i Sala, var en av de 25 startande i cupen som gästförare i en av Audex Motorsports bilar, en möjlighet som blev verklig tack vare stödet ifrån STAR.

Målet för Elias och co-driver Jim Hjerpe, Borlänge, var att ta bilen imål och skaffa så många erfarenheter och intryck som möjligt för framtiden. Tävlingen startades på fredag kväll i ett försiktigt tempo, och man provade sig fram med bromspunkter och hur greppet var. Efter de första fem sträckorna summerades dagen på serviceplatsen: -Det är verkligen häftigt med asfalt, hur kul som helst, utbrister Elias.

På lördagen skulle ytterliggare 10 sträckor köras, och det var speciellt två sträckor Elias och Jim kände sig bekväma med och skulle prova att ”pusha” lite. På den första av dom blev de dock hindrade av två bilar, men fick en bra tid ändå. På den andra satte de näst bästa tid. -Ja, det var kul, det skiljer inte jättemycket i körningen från att vara 10 sekunder efter och att vara med i toppen, men vi måste få rutin och hitta vår ”comfort-zone” innan vi törs ligga på så mycket överallt, vi är här för att lära, förklarar Elias.

Han och Jim kör in till slutmålet på 10e plats, en placering som kunde vara snäppet bättre om det inte vore för att de tappade tid på SS12 där varma bromsar ställde till det: -Det var också en ny erfarenhet, det hände rätt så fort och plötsligt var bromsverkan mycket sämre, så vi fick ta oss en liten vända ut på ett fält. Men vi är grymt nöjda med helgen, vi har lärt oss mycket och det tar vi med oss till framtida äventyr, säger en glad Elias.

Vi vill rikta ett stort tack till STAR som tillsammans med deras stödmedlemmar och stödjande företag gjort detta möjligt!Självklart vill vi även tacka våra egna samarbetspartners, familj, vänner och följare. Det är alla ni tillsammans som gör denna resa möjlig!

Bild: Jan-Oliver Scharf