Andraplats i JSM #3, South Swedish Rally

Landslagsföraren Elias Lundberg visade återigen sin klass i SM-deltävlingen South Swedish Rally i Karlskrona. Efter en punktering slutade han tvåa i Junior-SM.

Årets upplaga av SSR, den 42:a i ordningen, var inledning på grussäsongen i Rally-SM.
19-åringen från Broddbo utanför Sala, med co-driver Jim Hjerpe från Borlänge, började rallyt med tre sträcksegrar, träffade en sten på sträcka fyra och punkterade. JSM-ledningen på cirka 10 sekunder byttes till sjunde plats, cirka 40 sekunder från ledaren.
Trots bristen på rutin från större och längre tävlingar hetsade han inte upp sig, utan gav sig ut på resterande åtta sträckor för att försöka klättra och säkra viktiga poäng. Han var snabbaste bil sträcka efter sträcka, och avståndet minskade.
Inför den tolfte och avslutande sträckan på drygt sju kilometer fattades det 8,9 sekunder. De snabbaste i SM får extra poäng på den sista specialsträckan, PowerStage, i varje deltävling. De tre poängen ville Elias gärna ha.
Han och Jim vann sträckan med 8,8 sekunder och slutade därmed på andra plats i klassen, 0,1 sekunder ifrån seger. – Surt förstås att förlora med så lite, men å andra sidan är jag glad över att ha kommit i mål, att få visa för både oss själva och andra att tempot finns, och att ha säkrat många viktiga SM-poäng, säger Elias och fortsätter; – Det känns nästan lite surrealistiskt att vi lyckades vinna alla sträckor, utom den vi punkterade på.

Teamet vill tacka alla sponsorer, vänner och bekanta som gör detta möjligt. Utan er, inget rally!

Nästa SM-deltävling körs om två veckor i Gävle.