Elias Lundberg debuterar i SM – och i trimmad bil

Det blir i East Sweden Rally i Linköping den 9-10 september som Elias Lundberg, med co-driver Jim Hjerpe, gör debut i Rally-SM, i klassen Trimmat 2WD Junior. Det är eldsjälarna Ola Axelsson och Pelle Palmqvist som gör starten möjlig. -Ja, vi är jättetacksamma över de bådas engagemang, Ola är helt fantastisk som ger oss möjlighet att köra en sådan häftig bil som hans Volvo 940 är, säger Elias och  berättar vidare; -Vi kommer fortsätta åka Yokohamas rallydäck då de funkat riktigt bra på vocen, och roligt nog så var Pelle från PPE intresserad av att hjälpa till. 

Det är dock inga höga förväntningar på resultat ifrån teamet själva: -Nej, jag har ju bara kört vocen innan, den här bilen har jag bara kört några kilometer. Dessutom tänker vi åka på egna noter, vilket blir tredje gången någonsin, så vi tar det i vår egen
takt, förklarar Elias.

Huvudmålet blir alltså att skaffa erfarenhet, både i att åka i en trimmad bil, åka större tävlingar och att skriva egna noter. Ett test är dock inplanerat med bilen innan East Sweden Rally.

Ni kommer att kunna följa Elias och Jim på facebook, www.eliaslundberg.com och www.rallysm.com